Paula_0221.jpg

 

Paula is haar muzikale carrière begonnen op tienjarige leeftijd in Galicië (Spanje). Daar kreeg zij haar eerste muzieklessen bij de plaatselijke muziekvereniging in haar geboorteplaats Narón. Tegelijkertijd volgde zij lessen aan het Conservatorio Profesional de Música de Ferrol, waar zij haar basisdiploma heeft behaald. Om haar klarinetspel en muzikale kennis nog verder te kunnen ontwikkelen nam zij in haar vakanties deel aan verschillende klarinetcursussen in Spanje.

 Paula heeft daarna in Nederland klarinet gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS), waar ze in 2009 haar bachelordiploma behaalde. Zij heeft daar klarinetles en vakdidactiekles gehad van Nancy Braithwaite en basklarinetles van Henri Bok. In 2011 heeft Paula haar diploma Master of Music behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, bij de docent Hedwig Swimberghe. 

Paula heeft ook deelgenomen aan verschillende masterclasses die werden gegeven door gerenommeerde klarinettisten.

Zo heeft zij masterclasses gevolgd bij onder andere: Josep Sancho, Carlos Gil, J.L. Estellés, Wolfgang Meyer, Charles Neidich en James Campbell.

 

 Verder heeft Paula zowel op klarinet als op basklarinet internationaal opgetreden met diverse orkesten en ensembles. In Nederland heeft zij samengewerkt met het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Rotterdam Ensemble, waarmee ze op tournee is geweest naar Malta. Daar heeft zij deelgenomen aan de 4e editie van het International Spring Orchestra Festival op Malta. Op 5 mei 2008 speelde zij voor koningin Beatrix met het Codarts Symfonie Orkest het Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam, dat live uitgezonden werd op de Nederlandse televisie.Verder is Paula vaste klarinettiste van koorbegeleidingsorkest Continuo Rotterdam. In Spanje was Paula lid van het Orquesta Joven de la Sinfónica de Galicia en deed ze mee ze aan een operatour door Spanje met het Orquesta de Cámara Galega. In België heeft Paula haar medewerking verleend aan verschillende projecten met het Brussels Blazersensemble en Operastudio Vlaanderen in Gent.

 Tegenwoordig maakt zij deel uit van diverse kamermuziekensembles zoals het WindQuint ensemble, Scherzando Trio, Trio Sentire, en Trio Novoa.

 Vanaf 2011 combineert Paula haar regelmatige optredens met het geven van muziekles. Zo heeft zij muzieklessen gegeven aan de Rotterdam International Secondary School.

Tegenwoordig is Paula als klarinetdocente verbonden aan het Erasmusica (muzieklessen in het Erasmus MC in Rotterdam) en het Malcolm Davies Music Centre in Den Haag, waar zij jonge kinderen voorbereidt op de Trinity examens.