Scherzando Trio

 

Fluitiste Irene Gabarrón, klarinettiste Paula Pantín en pianiste Amelia Santoso vormen samen het Scherzando Trio. De drie dames hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Rotterdams Conservatorium. Hun passie om het plezier van muziek maken met anderen te delen, verbindt hen als een ensemble.

 Hun repertoire bevat de belangrijkste werken voor deze bezetting, maar ook arrangementen van beroemde klassieke muziek. De Nederlandse componist Hans Tolhuijs schreef een stuk voor Scherzando Trio genaamd “The beginning of spring”. De première van deze compositie vond plaats in Breda in 2014.

 

Scherzando Trio + Ferdy Karto. 

 

Reis naar Symfonia; een familievoorstelling die warm, vermakend, maar ook leerzaam is. Een speelse energie die wordt overgebracht, met een rijke schakering aan muzikale en verbeeldende elementen

In deze spannende voorstelling voor de hele familie volgen we Ana - die zo graag dirigente wilt worden - op reis naar Symfonia. Samen met haar grote vriend, de hond Amadeus, komt ze allerlei kleurrijke figuren tegen. Ga je mee met ons op reis door de klassieke muziek?

 

WindQuint ensemble

Het in 2013 opgerichte WindQuint ensemble is een blaaskwintet, geformeerd door vijf enthousiaste musici.

 WindQuint richt zich voornamelijk op klassieke muziek en streeft ernaar om binnen dit genre een zeer divers repertoire op het programma te zetten. De musici hebben hun opleiding genoten aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam. Zij hebben elkaar leren kennen bij het begeleidingsorkest Continuo-Rotterdam, waarin zij al jarenlang deel uitmaken van de vaste bezetting.

Hierdoor is er een mooie balans tussen de vijf instrumenten ontstaan.

 

Trio Novoa

Trio Novoa bestaat uit Álvaro Rovira (achtsnarige gitaar), Irene Novoa (zang) en Paula Pantín (klarinet). Na het afronden van hun studie aan Codarts, Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam, werd de leden van Trio Novoa gevraagd deel te nemen aan het project Musicollage, een interdisciplinair multimediaproject in het Erasmus Medisch Centrum (2011).

Hoewel elk van hen een andere muzikale achtergrond heeft (klassiek, jazz, Latin en Indiaas), ontdekten zij dat zij op een vergelijkbare manier over muziek denken. Sindsdien spelen zij in trioverband hun eigentijdse en zeer persoonlijke interpretatie van traditionele Braziliaanse muziek.

 

Duo Santoso

Amelia Santoso (piano) en Paula Pantin (klarinet) spelen al samen als duo vanaf hun eerste jaar aan het Rotterdams Conservatorium.

Gedurende deze jaren hebben zij in verschillende zalen opgetreden, zowel in Nederland als in België.

Hun repertoire is opgebouwd uit werken voor klarinet en piano waarin veel verschillende stijlperiodes binnen de klassieke muziek aan bod komen; van het classicisme tot aan muziek van hedendaagse componisten.